Ali

Faszerowana cukinia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    4 sztuki
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • cebula dymka

    2 sztuki
  • pieczarki

    kilka sztuk
  • pomidory suszone Smak

  • czarne oliwki

  • ser feta

    1/2 opakowania
  • oregano świeże

    kilka gałązek
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie kroimy wzdłuż i łyżeczką wydrążamy środek. Solimy, pieprzymy, skrapiamy z obu stron oliwą. I chowamy do lodówki.

Robimy farsz: paprykę, pieczarki i dymkę kroimy w kostkę, taką nie za małą. Wrzucamy do miski, solimy, dajemy troszkę oliwy, sosu sojowego, mieszamy i wykładamy na tackę do grillowania. Grillujemy.

Suszone pomidory kroimy na niewielkie kawałki, oliwki na ćwiartki, ser feta w małą kostkę. Przekładamy wszystko do miski. Dorzucamy drobno posiekane oregano i zgrillowane warzywa.

Wyjmujemy cukinię z lodówki i napełniamy ją farszem. Grillujemy na tackach grillowych kilkanaście minut przykryte folią aluminiową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Triss 16.09.2014 10:28
super danie. :)
sylwia_sl 16.09.2014 09:36
fajne jedzonko
ben-ka 16.09.2014 09:26
Sporo tej cukinii naprodukowałeś:)
monikalangier 16.09.2014 09:24
takiego farszu nie znałam
Helena63 16.09.2014 09:04
pewnie pyszne są.szkoda że akurat cukinia u mnie trudno dostępna
Konczi 16.09.2014 08:53
Przepysznie wyglądają :D
engie23 16.09.2014 08:31
robiłam podobnie, jest smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat