Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 sztuki
pieczarki kilka sztuk
pomidory suszone Smak
czarne oliwki
ser feta 1/2 opakowania
oregano świeże kilka gałązek
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Cukinie kroimy wzdłuż i łyżeczką wydrążamy środek. Solimy, pieprzymy, skrapiamy z obu stron oliwą. I chowamy do lodówki.

Robimy farsz: paprykę, pieczarki i dymkę kroimy w kostkę, taką nie za małą. Wrzucamy do miski, solimy, dajemy troszkę oliwy, sosu sojowego, mieszamy i wykładamy na tackę do grillowania. Grillujemy.

Suszone pomidory kroimy na niewielkie kawałki, oliwki na ćwiartki, ser feta w małą kostkę. Przekładamy wszystko do miski. Dorzucamy drobno posiekane oregano i zgrillowane warzywa.

Wyjmujemy cukinię z lodówki i napełniamy ją farszem. Grillujemy na tackach grillowych kilkanaście minut przykryte folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 16.09.2014 10:28
super danie. :)
sylwia_sl 16.09.2014 09:36
fajne jedzonko
ben-ka 16.09.2014 09:26
Sporo tej cukinii naprodukowałeś:)
monikalangier 16.09.2014 09:24
takiego farszu nie znałam
Helena63 16.09.2014 09:04
pewnie pyszne są.szkoda że akurat cukinia u mnie trudno dostępna
Konczi 16.09.2014 08:53
Przepysznie wyglądają :D
engie23 16.09.2014 08:31
robiłam podobnie, jest smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak