Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 sztuki
filet z kurczaka 1 sztuka
ryż 4 woreczki
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
natka pietruszki
szczypior
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka mielona
przyprawa do potraw
przyprawa gyros

Porada

Na wierzch można polać sosem pomidorowym.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Ryż i pieczarki ugotować. Filet z kurczaka i paprykę pokroić w drobną kostkę bądź zmielić. Wszystko razem wymieszać dodając posiekaną natkę pietruszki i szczypior. Doprawić do smaku. Cukinie umyć i obrać ze skórki. Przekroić na pół i wykroić środek. Posypać jarzynką. Następnie przygotowany farsz umieścić w połówkach cukinii. Położyć na blachę i piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 19.07.2014 12:45
to są pyszne letnie smaki których brakuje zimą:-)
Jadwiga/Jaga85 18.07.2014 19:08
Bardzo lubię cukinię i dania z jej udziałem:)
IZABELA29 18.07.2014 18:00
ale to chyba zdjęcie jeszcze przed zapiekaniem ? bardzo taka cukinię lubię
gosia561 18.07.2014 17:38
uwielbiam takie nadziewane warzywa
Paolcia 18.07.2014 15:51
to jest coś dla mnie :) kocham cukinie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak