Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana cukinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3
cebula 2
pieczarki 200g
pomidory z puszki 1
oliwki zielone 100g
mięso mielone 1kg
ser żółty 25dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinie kroimy na pół lub robimy małe miseczki, usuwamy częściowo miąższ tworząc miejsce dla farszu. Układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 1 - faszerowana cukinia foto
2
Mięso mielone podsmażamy na oliwie.
Krok 2 - faszerowana cukinia foto
3
Cebule kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy i dodajemy do mięsa mielonego.
Krok 3 - faszerowana cukinia foto
4
pieczarki kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy.
Krok 4 - faszerowana cukinia foto
5
pomidorki z puszki wrzucamy na gorącą patelnie i na małym ogniu dusimy 5minut.
Krok 5 - faszerowana cukinia foto
6
Oliwki kroimy na drobne kawałki. Wszystkie składniki mieszamy razem doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6 - faszerowana cukinia foto
7
Tak przygotowanym farszem nadziewamy naszą cukinie. Pieczemy w 180stopniach przez 30minut.Na koniec posypujemy serem i zapiekamy do czasu aż ser się rozpuści.
Krok 7 - faszerowana cukinia foto
8
Smacznego!!!
Krok 8 - faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 11.08.2013 20:18
uwielbiam cukinię faszerowaną
Barbara777 10.08.2013 21:50
na pewno dobre:)
magdziorka6 10.08.2013 21:14
pyszne letnie smaki
Bernadeta1 10.08.2013 21:11
jest na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak