Faszerowana cebula z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    400 gram
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko 3,2%

    1 szkl
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    6 szt
  • sól

  • pieprz

  • boczek wędzony

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowana cebula z grilla foto
Bułkę namaczamy w mleku, gdy będzie miękka odciskamy nadmiar mleka.
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę odciśniętą, drobno pokrojoną cebulę (najlepiej wykorzystać środek z wydrążonej cebuli), sól, pieprz. Całość dobrze wyrabiamy.
Krok 2 - Faszerowana cebula z grilla foto
Z cebuli wyciągamy środek i mięsem faszerujemy cebulę.
Krok 3 - Faszerowana cebula z grilla foto
Każdą cebulę owijamy plasterkami boczku, zawijamy w folię aluminiową
i układamy na grillu.
Krok 4 - Faszerowana cebula z grilla foto
Pieczemy około 1 godziny. Możemy podać z sałatą. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 05.03.2016 22:27
ciekawy przepis
Konczi 05.03.2016 21:49
Wow !!! Cebulka wygląda przepysznie !!! Przepis na 5 :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat