Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cebula z grilla

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 400 gram
bułka czerstwa 1 szt
mleko 3,2% 1 szkl
jajko 1 szt
cebula 6 szt
sól
pieprz
boczek wędzony 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cebula z grilla

Kroki postępowania

1
Bułkę namaczamy w mleku, gdy będzie miękka odciskamy nadmiar mleka.
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę odciśniętą, drobno pokrojoną cebulę (najlepiej wykorzystać środek z wydrążonej cebuli), sól, pieprz. Całość dobrze wyrabiamy.
Krok 1 - Faszerowana cebula z grilla foto
2
Z cebuli wyciągamy środek i mięsem faszerujemy cebulę.
Krok 2 - Faszerowana cebula z grilla foto
3
Każdą cebulę owijamy plasterkami boczku, zawijamy w folię aluminiową
i układamy na grillu.
Krok 3 - Faszerowana cebula z grilla foto
4
Pieczemy około 1 godziny. Możemy podać z sałatą. Smacznego
Krok 4 - Faszerowana cebula z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 05.03.2016 22:27
ciekawy przepis
Konczi 05.03.2016 21:49
Wow !!! Cebulka wygląda przepysznie !!! Przepis na 5 :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak