Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowy kociołek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 2 garśćie
fasola czerwona z puszki 1 puszka
fasola Jaś 1 szklanka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
majeranek 2 łyzeczki
olej
przecier pomidorowy
Papryka słodka mielona Prymat
marchewka 1 szt
kiełbasa 2 kawałki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowy kociołek

Fasolę perłowa i jasia namaczamy na noc. Rano zmieniamy wodę i gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę ,dodajemy wyciśnięty czosnek . Smażymy dodajemy paprykę słodką .Następnie pokrojoną w kostkę kiełbasę . Mieszamy .W garnku gotujemy obrana i pokrojona w kawałki fasolę szparagową . Do ugotowanej fasoli jaś i perłowej dodajemy liść laurowy ,kostkę rosołową . Dodajemy fasolkę szparagową i starta marchewkę gotujemy . Po ok 10 min dodajemy podsmażaną cebulę z kiełbasą . Mieszamy . Gotujemy . Dodajemy przecier pomidorowy i odcedzoną fasolkę z puszki . Mieszamy i gotujemy . doprawiamy pieprzem ,solą ,majerankiem i przyprawa do dań z fasoli . Dusimy jeszcze ok 10 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BeataJ 25.09.2012 14:15
super danie na nadchodzącą jesień
daria2911 25.09.2012 13:39
super
agaK. 25.09.2012 09:31
pyszności
manaika 25.09.2012 09:20
pycha
sara1 25.09.2012 09:19
smaczna kolacyjka
Amellia 25.09.2012 08:32
mniam
iwa643 25.09.2012 06:23
Ciepła kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak