Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolówka na wędzonce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona kiełbasa 0,5 kg
fasola 0,5 kg
woda 5 litrów
koncentrat pomidorowy 4 duże łyżki
majeranek 1 małe opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
marchewka 2 duże
pietruszka 2 średnie
natka pietruszki 1 duża łyżka
por biała część

Przepis i sposób przygotowania na: fasolówka na wędzonce

Fasolę najlepiej namoczyć na noc.
Nastawić fasolę i żeberka, gotować do miękkości. Żeberka wyjąć i oddzielić mięso od kości, następnie wrzucić ponownie wraz z pokrojoną w cienie krążki kiełbasą, marchewką i pietruszką oraz porem. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania wsypujemy majeranek oraz niewielką ilość natki pietruszki (najlepiej mrożonej).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 14.02.2014 20:53
dobra fasolówka:)
gosia1988 28.01.2014 18:27
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak