Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolówka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko kurczaka 1 szt.
woda 2,5 l
marchew 1 szt.
pietruszka 1 szt.
seler korzeniowy do smaku
ziemniaki 4 szt.
kiełbasa 30 gr
przyprawa uniwersalna 1 liść
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolówka

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy wodę wrzucamy udko i gotujemy , po chwili dorzucamy jarzyny ( marchew, pietruszkę, seler), solimy.
Krok 1 - Fasolówka foto
2
Zbieramy wszystkie "szumowiny" aby wywar był czysty.
Krok 2 - Fasolówka foto
3
Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy oraz gałązkę magi tutaj akurat włoska.
Krok 3 - Fasolówka foto
4
Po kilku minutkach dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę ilość ziemniaków wedle uznania. Dodajemy również do smaku kucharka.
Krok 4 - Fasolówka foto
5
Gotujemy do miękkości mięsa i ziemniaków dodajemy kiełbasę najlepiej taką podwędzaną. Gotujemy jeszcze 10 min.
Krok 5 - Fasolówka foto
6
Gdy mięso jest już miękkie wyciągamy z zupki obieramy i dodajemy części rozdrobnionego mięsa z udka. Na koniec dodajemy pieprzu i majeranku do smaku.
Krok 6 - Fasolówka foto
7
Smacznego :)
Krok 7 - Fasolówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.08.2013 15:46
mój mąż taką lubi
as28 12.07.2013 14:39
mniam mniam
gosia561 20.06.2013 12:28
ale smaczna taka zupka
Janina 20.06.2013 10:20
Na obiad zupa fasolowa ......., smaczna
msmors 20.06.2013 10:15
lubię od czasu zjeść taką zupę
Pusia 20.06.2013 10:03
bardzo fajny przepis
Paolcia 20.06.2013 08:53
Bomba :) :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak