Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowe złote kotleciki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 1 kg
marchew 3 szklanki
jaja 3 szklanka
cebula 3 szt.
margaryna 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz, majeranek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowe złote kotleciki

Kroki postępowania

1
Wykonanie;
Fasolę namoczyć dzień wcześniej, gotować na wolnym ogniu i w połowie gotowania włożyć marchewki ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Krok 1 - Fasolowe złote kotleciki foto
2
Cebulę zeszklić na margarynie, dodać do ugotowanej, ostudzonej fasoli i zmielić razem z marchewką. Następnie przyprawić do smaku wymieszać z jajkami i gdy masa jest za rzadka wsypać odpowiednią ilość bułki tartej.
Krok 2 - Fasolowe złote kotleciki foto
3
Formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.
Krok 3 - Fasolowe złote kotleciki foto
4
Można podawać na Wigilię z sosem grzybowym.
Krok 4 - Fasolowe złote kotleciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak