Fasolowa z podgrzybkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1/2 kg
  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • boczek wędzony

    20 dkg
  • marchewka

    2 sztuki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • seler

    1/4 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • majeranek

    1 łyżka
  • czosnek

    3 ząbki
  • podgrzybki suszone

    5 dkg
  • woda

    3 litry
  • sól

    1 do smaku
  • pietruszka natka

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolowa z podgrzybkami foto
Marchew, ziemniaki, obieram , myję i kroję w kostkę, seler ścieram na tarce jarzynowej.
Krok 2 - Fasolowa z podgrzybkami foto
Por kroję w krążki. Fasole i grzyby namaczam w zimnej wodzie 24 godziny.Robię to dzień wcześniej. Do garnka wrzucam fasole, dodaję mięso, boczek, grzyby i całość gotuję do miękkości około godzinę. Pod koniec gotowania wrzucam warzywa.
Krok 3 - Fasolowa z podgrzybkami foto
Doprawiam solą, roztartym majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przed podaniem posypuje pietruszką pokrojoną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mati13 21.02.2014 17:22
apetyczna :)
mysza75 14.11.2013 17:45
Alex to ja nagotuję może kociołek ha ha bo ja dużo jem :-)
Alex_M 14.11.2013 11:48
ja przyjeżdżam na miseczkę :) nieee. michę :) proszę nagotować pełen wielki gar ;) hihi
Łucja 12.11.2013 23:48
zjadłabym miseczkę takiej zupki :)
Poison1988 12.11.2013 20:53
ja dzisiaj robiłam fasolową :) co prawda nie z podgrzybkami ale też wyszła smaczna :)
Kolorowa 12.11.2013 15:59
Ale smakowitości
Ania321 12.11.2013 14:35
smaczna zupa, piękne się prezentuje :)
gosia56 12.11.2013 14:10
napewno pyszna zupka
marcia7 12.11.2013 12:24
pyszna ta zupka
Aga-25 12.11.2013 10:48
obfite danko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat