Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z pęczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 1 szklanka
fasola 1 szklnka
czosnek 3 ząbki
kiełbasa 15 dkg
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z pęczakiem

Fasolę zalać wodą na noc. Następnego dnia ugotować ją w osolonej wodzie, osobno ugotować pęczak. Kiedy pęczak się ugotuje, odcedzamy go i dodajemy do fasoli. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać do zupy. Dodać też ziele, liście i pokrojony czosnek. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.10.2011 18:43
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak