Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z jarzynami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 25 dkg
marchew 1 szt
seler 1/3 szt
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
kminek 1 łyżeczka
przyprawa do zup do smaku
żeberka wędzone 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z jarzynami

Mięso opłukać i przełożyć do garnka wraz z fasolą. Zalać wodą, dodać liście, ziele, kminek i gotować około 20 minut. Następnie dodać pokrojone na kawałki jarzyny. Gotować, aż fasola będzie miękka. Z łyżki mąki i łyżki margaryny zrobić zasmażkę, wlać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 26.06.2012 21:35
ja podobnie , lubie;]
Rafał10 04.06.2012 18:06
rewelacyjna
olkaaa 04.06.2012 17:03
bardzo lubię
olkaaa 04.06.2012 17:03
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak