Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa z fasolki konserwowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka fasoli białej konserwowej 1
małe marchewki 2
łyżki masła 2
łyzki mąki pszennej 2
Przyprawa uniwersalna kucharek-, pieprz i sól Do smaku
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa z fasolki konserwowej

Do garnka wlewamy 3 litry zimnej wody i wrzucamy kostę rosołową, zagotowac. Obraną marchewkę i ziemniaki kroimy na kostkę i dodajemy do gotującego się bulionu. gdy marchewka i ziemniaczki będą miękkie dodajemy fasolkę konserwową razem z zalęwą z puszki. Z masła i mąki robimy zasmażkę i dodajemy do zupy. wszystkoo razem gotujemy jeszcze okolo 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Następnie przyprawiamy wegętą, solą i pieprzem do smaku według uznania.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak