Fasolowa przecierana

Fasolowa przecierana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    30 g
  • słonina

    5 g
  • majeranek

  • warzywa

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, opłukać, i zalać na noc przegotowaną wodą. Fasolę ugotować w tej samej wodzie, przetrzeć przez sito. Przygotować wywar z warzyw. Przetartą fasolę połączyć z wywarem, dodać drobno pokrojoną, stopioną słoninkę. Wsypać majeranek, zagotować. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SyMiki 17.11.2011 20:11
dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat