Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowa Prymatowa na żeberkach...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 70 dag
woda 4 litry
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 6 sztuk
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cukier 1 łyżka
przyprawa do potraw 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
fasola 1/2 kg
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa Prymatowa na żeberkach...

fasolę namoczyć odzie na całą noc

żeberka zagotować wodzie i zebrać szumy

dodać fasolę razem z wodą w której się moczyła, przyprawę Prymat do fasoli i gotować z 40 minut

dodać ziele angielskie i liście laurowe, włoszczyznę rozdrobnioną, ziemniaki w kostkę i gotować ze 30 minut

do smaku doprawić jarzynką, pieprzem, majerankiem cukrem, octem winnym.....SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.12.2013 14:27
bardzo smacznie
Bernadeta1 19.06.2013 13:26
smaczna fasolowa
IwonaKa 16.06.2013 14:18
ale bym zjadła taką fasolówkę
gusia1000 16.04.2013 16:41
Dobra jest taka zupa.
fotoviderek 14.03.2013 17:44
Lubię fasolową. Pycha :)
angelika14 04.03.2013 22:23
uwielbiam takie zupki, smaczne i rozgrzewające
beniaminek 04.03.2013 22:19
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak