Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasolka kons,ziemniaki,m
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowa

Do garnka wlać około 3 litry zimnej wody. Dodać kostkę rosołową i zagotować. Ziemniaki i marchewkę obrać ze skórki, umyć i wrzucić do gotującego się bulionu. Gdy będą już miękkie, wyciągnąć, lekko ostudzić i pokroić w kostkę (najlepiej siatką do krojenia jarzyn). Dodać do zupy wraz z białą fasolką konserwową (razem z zalewą z puszki). Całość wymieszać i zagotować.

Masło przełożyć na patelnie i gdy się roztopi dodać mąkę pszenną. Dokładnie rozmieszać i chwilkę smażyć, dodać zimnej wody (około 1/3 szklanki) wymieszać i wlać do gotującej się zupy. Zagotować i zupę zdjąć z ognia. Następnie dodać przyprawę w płynie Maggi i majeranek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.09.2013 20:13
fajna ,podoba mi się
Krystyna32 24.04.2011 07:35
ciekawe
novita23 13.04.2011 12:34
fajne
MAR3STA 19.11.2010 16:00
lubię taką zupkę
ElizaT 15.11.2010 03:02
pycha !
Mario1 13.11.2010 17:47
bardzo dobra zupka
aranka 03.11.2010 11:33
Marcheweczka do składników sie nie dodała !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak