Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolki w boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka szparagowa 200 gram
żółta fasolka szparagowa 200 gram
olej 2 łyżka
sól i pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
ser z błękitną pleśnią 100 gram
czosnek 1 ząbek
śmietana 18 proc 1 łyżka
wędzony boczek 150 (w cienkich plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolki w boczku

Fasolkę szparagową obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru (ponieważ jest to młoda fasolka, wystarczy 10-12 minut). Fasolkę przelej zimną wodą, osącz na sicie. Ser rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pieprz. Dokładnie wymieszaj, przed podaniem przechowuj w lodówce. Podziel fasolki na pęczki (5-6 fasolek). Owijaj plasterkiem boczku, zepnij wykałaczką, krótko obsmaż (aż boczek się zrumieni) na rozgrzanym oleju, podawaj z serowym dipem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek13 04.07.2011 19:56
super
RenataZ-et 07.05.2011 23:25
fajny pomysł
Magda60 16.04.2011 16:30
dobre
marzencia2007 01.02.2011 18:28
no no nigdy nie jadlam czegoś takiego super
traktorek 17.11.2010 15:30
musi wyglądać super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak