Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolki szparagowe opiekane w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 0.5 kg
olej do smażenia 0.5 litra
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżki
mleko 3-4 łyżki
przyprawa do potraw 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolki szparagowe opiekane w cieście

Kroki postępowania

1
Mąkę, jajko i mleko wymieszać ( na gęste ciasto naleśnikowe).
Krok 1 - Fasolki szparagowe opiekane w cieście foto
2
Z fasoli szparagowej poodcinać końce i ugotować ją na miękko w wodzie z jarzynką . Odsączyć z wody.
Krok 2 - Fasolki szparagowe opiekane w cieście foto
3
Pojedyncze fasolki obtaczać w gęstym cieście i zanurzać w głębokim, gorącym oleju. Po zarumienieniu obrócić na drugą stronę.
Krok 3 - Fasolki szparagowe opiekane w cieście foto
4
Obsmażone na złoty kolor wyjąć i podawać na gorąco-pysznie chrupiące.
Krok 4 - Fasolki szparagowe opiekane w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 03.03.2014 09:03
pomysłowe :)
EmciaPichci 24.05.2013 08:18
tak przygotowanej fasolki jeszcze nie jadłam... musi być pyszna!
jordi 20.02.2013 22:42
bardzo pomysłowe
Zosia1 18.02.2013 14:42
bardzo ciekawy pomysł
ankaryba 11.02.2013 07:59
to coś dla mnie :-)
cooleczka 18.01.2013 09:25
ciekawy pomysł
mirosława4 18.12.2012 18:34
zapewne smaczna jest ta fasolka nigdy nie wpadłam na to aby smażyć ją w cieście :)
Monika58 15.11.2012 11:46
lubię taką fasolkę
Magda24 03.11.2012 18:43
smaczne
sara1 28.10.2012 11:46
trochę pracochłonne,ale efekt świetny
Bernadeta1 12.10.2012 00:36
ciekawy pomysł
MagdaXXX 03.10.2012 21:37
tak nigdy nie jadłam
Dorian 09.09.2012 16:53
pyszne
Mysiunia 07.09.2012 13:11
Chrupiące :) super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak