Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka żółta do obiadu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 40 dkg
sól
cukier 1 łyżeczka

SOS

czosnek ząbki 2 ząbki
sok z cytryny 2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka żółta do obiadu

Fasolkę obrać, umyć i osuszyć, zalać wodą, dodać 1/2 łyżeczki soi i łyżeczkę cukru.
Ugotować do miękkości.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać sok cytrynowy z oliwą, czosnkiem i szczyptą soli.
Fasolę odcedzić, posypać pietruszką, polać sosem, wymieszać. Podawać do drugiego dania .
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.10.2015 16:46
pyszne jedzonko
adelajda 03.10.2015 13:54
gusiu bo ona jest smaczna na ciepło i na zimno
gusia1000 02.10.2015 19:09
Lubię i taką robię.
Grazyna0211 01.10.2015 20:13
smaczny dodatek do obiadu
Renata9 01.10.2015 19:33
Uwielbiam taką fasolkę
IwonaKa 01.10.2015 19:12
bardzo lubię i żółta i zieloną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak