Fasolka żółta do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • fasolka szparagowa

    40 dkg
  • sól

  • cukier

    1 łyżeczka

SOS

  • czosnek ząbki

    2 ząbki
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • Natka pietruszki suszona Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę obrać, umyć i osuszyć, zalać wodą, dodać 1/2 łyżeczki soi i łyżeczkę cukru.
Ugotować do miękkości.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wymieszać sok cytrynowy z oliwą, czosnkiem i szczyptą soli.
Fasolę odcedzić, posypać pietruszką, polać sosem, wymieszać. Podawać do drugiego dania .
SMACZNEGO!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.10.2015 16:46
pyszne jedzonko
adelajda 03.10.2015 13:54
gusiu bo ona jest smaczna na ciepło i na zimno
gusia1000 02.10.2015 19:09
Lubię i taką robię.
Grazyna0211 01.10.2015 20:13
smaczny dodatek do obiadu
Renata9 01.10.2015 19:33
Uwielbiam taką fasolkę
IwonaKa 01.10.2015 19:12
bardzo lubię i żółta i zieloną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat