Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z ziemniakami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa zielona 50 dag
ziemniaki 80 dag
cebula 2 szt
mąka 1 łyżka
oliwa 4-5 łyżek
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z ziemniakami

Zagotować obrane ziemniaki w 2,5 litrach osolonej wodzie, po kilku minutach do gotującej się wody wrzucić fasolkę. Gotować do miękkości. Na patelni podgrzać oliwę i zrumienić posiekane cebule, posypać mąką, zamieszać rozprowadzając 1 szklanką wywaru z gotujących się jarzyn. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 8 minut. Ziemniaki i fasolkę odcedzić, ułożyć na talerzu, polać sosem. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.05.2012 20:18
smaczna
kuklik 29.04.2012 10:50
pyszny obiadek
Mirka-Ludomila 17.03.2011 00:31
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak