Fasolka z wędliną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała fasola

    1 szkl
  • pomidory

    2
  • ząbek czosnku

  • cebula

    1
  • jajka

    3
  • sól, pieprz

  • olej

    3 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę moczyć przez całą noc. Ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Dodać olej. Ugotować jajka na twardo i pokroić w plastry. Czosnek i cebulę obrać i posiekać. Pomidory pokroić na cząstki, szynkę pokroić w plastry i zwinąć w ruloniki. Przygotowane składniki wyłożyć na półmisku, posolić i popieprzyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat