fasolka z sosem z tajeniczym składnikiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1 kg
  • mięso mielone

    500-600 g
  • cebula

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • tajemniczy składnik sos papryk

    1 słojczek
  • sól, pieprz

  • olej

  • woda

    0,7 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasolkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelce rozgrzewamy olej wkładamy podrobione mięso, pokrojona cebule i paprykę lekko doprawiamy wszystko podsmażamy i przekładamy do garnka z wodą gotujemy chwilkę i dodajemy tajemniczy składnik słoiczek sosu paprykowo czosnkowego -przepis podam jeszcze dziś- doprawiamy do smaku wszystko gotujemy kilka minut i nakładamy na talerz razem z fasolką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AURELKA 09.12.2012 21:32
musi być pyszne
gosia561 14.09.2012 23:55
ciekawe połączenie
Ewelina38 11.08.2012 23:38
smakowicie wygląda
halina17 04.08.2012 17:12
dobra fasolka
Rafał10 04.08.2012 16:46
nigdy czegoś takiego nie jadłam... bardzo fajne połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat