Fasolka z białą kiełbasą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    1/2 kg
  • kiełbasa

    ok40 dag
  • cebula

    2 szt
  • pieczarki

    10-12 szt
  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

  • sól

  • olej

  • majeranek

  • mąka

  • koncentrat pomidorowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Fasolę zalać wodą na noc, następnie odlać wodę i zalać świeżą i gotować.
Pieczarki pokroić i przesmażyć, dodać cebulę i razem chwile dusić. Oprószyć mąką i energicznie wymieszać. Dodać do fasoli. Posolić i dodać przyprawy.
Kiełbasę pokroić dowolnie ostrym nożem, wrzucić na chwile na rozgrzany olej i obsmażyć, dodać do fasolki. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Razem przez chwilę gotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat