Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z białą kiełbasą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 1/2 kg
kiełbasa ok40 dag
cebula 2 szt
pieczarki 10-12 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
olej
majeranek
mąka
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z białą kiełbasą i pieczarkami


Fasolę zalać wodą na noc, następnie odlać wodę i zalać świeżą i gotować.
Pieczarki pokroić i przesmażyć, dodać cebulę i razem chwile dusić. Oprószyć mąką i energicznie wymieszać. Dodać do fasoli. Posolić i dodać przyprawy.
Kiełbasę pokroić dowolnie ostrym nożem, wrzucić na chwile na rozgrzany olej i obsmażyć, dodać do fasolki. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
Razem przez chwilę gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak