Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z bekonem w pomidorach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
bekon 100 g w plastrach
pomidory krojone z puszki 1 szt
cebula 1 szt
ser mozarella 1 garść
Pieprz czarny mielony Prymat
papryczka chili
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z bekonem w pomidorach

Kroki postępowania

1
Fasolkę obrać i umyć. Zalać gorącą wodą, posolić i gotować do miękkości.
Krok 1 - Fasolka z bekonem w pomidorach foto
2
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Paski bekonu przekroić wzdłuż na pół i dodać do cebuli. Usmażyć.
Krok 2 - Fasolka z bekonem w pomidorach foto
3
Dodać ugotowaną fasolkę i chwilę smażyć.
Krok 3 - Fasolka z bekonem w pomidorach foto
4
Wlać pomidory z puszki i dusić, aż odparuje nadmiar wody.
Krok 4 - Fasolka z bekonem w pomidorach foto
5
Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Posypać serem mozzarella i wymieszać.
Krok 5 - Fasolka z bekonem w pomidorach foto
6
Fasolkę podawać na ciepło np. z białym pieczywem.
Krok 6 - Fasolka z bekonem w pomidorach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 12.07.2016 21:27
ciekawy pomysł na fasolkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak