Fasolka w sosie z kurkumy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    - -
  • biała fasola

    50 perłowa
  • kurkuma

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Suszoną fasolę namoczyć uprzednio na noc i ugotować w tej samej, lekko osolonej wodzie. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę i rozprowadzić zimnym mlekiem, stale mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Do sosu dodać kurkumę i wymieszać. Podawać fasolkę polaną sosem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 31.08.2010 14:40
rzadko jem fasolkę ale spróbować można

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat