Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
marchew 6 szt
cebula 3 szt
pomidory 3 szt
czosnek ząbek
olej 1/2 szkl
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna łyżeczka
cukier 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3/4 słoiczka
ocet 10 % łyżeczka

Porada

Jeżeli ktoś nie lubi mocno pomidorowego smaku należy dać mniej koncentratu pomidorowego. Fasolkę można włożyć w słoiki i pasteryzować około 15 minut.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w sosie pomidorowym

Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końce i kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości około 15 minut. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w piórka. Do warzyw dodajemy olej, przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do miękkości. Pomidory sparzamy chwilę we wrzątku , obieramy ze skóry. Pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw.Gdy warzywa już będą miękkie dodajemy fasolkę, doprawiamy solą pieprzem i przyprawą uniwersalną. Dodajemy cukier, ocet i koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.08.2015 09:52
pyszna i to do słoika
Ania321 27.08.2015 08:53
ciekawy przepis :)
Mniam 27.08.2015 08:30
Pyszna fasolka :)
cukiereczek 27.08.2015 06:12
dobre,sycące danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak