Fasolka w sosie myśliwskim

Fasolka w sosie myśliwskim

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Zazwyczaj jak coś jest "po myśliwsku", to pierwsze skojarzenie jest takie, że "mięso w lesie"! No to nie tym razem... Bo głównym składnikiem jest kiełbasa myśliwska, czyli mięso już zdobyte! A sam sos, no właśnie choćby ze względu na czerwono-krwisty kolor, ale nie tylko, też jest myśliwski!
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • cebula

    2 sztuki
  • ogórek kiszony

    3 sztuki
  • pieczarki

    250 gramów
  • kiełbasa myśliwska

    4 sztuki
  • kiełbasa śląska

    4 sztuki
  • boczek wędzony

    250 gramów
  • passata pomidorowa

    500 mililitrów
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    8 sztuk
  • fasola biała z puszki

    1200 gramów
  • woda

    250 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule i ogórki kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w talarki. Kiełbasy kroimy w talarki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebule, ogórki, pieczarki i smażymy przez chwilę.

Następnie dodajemy kiełbasę, pokrojony w kostkę boczek, smażymy (wytapiając tłuszcz).

Całość zalewamy passatą i wodą z dodatkiem przypraw. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Do sosu dodajemy fasolę wraz z zalewą. Całość gotujemy, redukując sos do ulubionej konsystencji.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat