Fasolka w potrawce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa żółta bezły

    1 kg
  • koperek

    1 pęczek
  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    130 ml
  • lubczyk

    1 gałązka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, pokroić na kawałki. Zalać gorącą wodą tak, żeby tylko fasolka była przykryta, posolić do smaku. Dodać umytą gałązkę lubczyku. Gotujemy do miękkości fasolki. Masło roztopić, dodać mąkę. Zrobić zasmażkę. Zasmażkę rozprowadzić w fasolce, zagotować. Zestawić fasolkę z ognia . Następnie dodać śmietanę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Koperek umyć, osuszyć, posiekać drobno. Posypać fasolkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madzialena19 02.10.2016 21:29
Ja również bardzo lubię fasolkę.
IwonaKa 21.06.2013 10:51
pycha,bardzo lubię fasolkę
Kikiriki 07.07.2012 21:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat