Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w pomidorach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 220 gram
pomidory 2 większe
sól
pieprz

Porada

Do tej potrawy użyłam fasolki szparagowej typu "Jaś"

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w pomidorach

Odcinamy końcówki fasoli, płuczemy, kroimy na kawałki o długości ok. 1,5 cm i przekładamy do garnka. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na większe kawałki i dodajemy do fasoli. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem, po czym całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu, aż fasolka będzie miękka (co jakiś czas mieszamy). Gotową fasolkę z sosem wykładamy na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 01.08.2014 09:05
Smakowita potrawa!
fotoviderek 27.07.2014 09:49
Pyszne danie :)
barbara11561 27.07.2014 01:20
bardzo lubię fasolkę,ale w pomidorach nie robiłam:)
misia53 26.07.2014 22:34
smaczna taka fasolka , robię podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak