Fasolka w pomidorach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    220 gram
  • pomidory

    2 większe
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odcinamy końcówki fasoli, płuczemy, kroimy na kawałki o długości ok. 1,5 cm i przekładamy do garnka. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy na większe kawałki i dodajemy do fasoli. Warzywa przyprawiamy solą i pieprzem, po czym całość dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu, aż fasolka będzie miękka (co jakiś czas mieszamy). Gotową fasolkę z sosem wykładamy na półmisek.
gosia1988
Do tej potrawy użyłam fasolki szparagowej typu "Jaś"

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 01.08.2014 09:05
Smakowita potrawa!
fotoviderek 27.07.2014 09:49
Pyszne danie :)
barbara11561 27.07.2014 01:20
bardzo lubię fasolkę,ale w pomidorach nie robiłam:)
misia53 26.07.2014 22:34
smaczna taka fasolka , robię podobnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat