Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w parmezanowym beszamelu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 gram
mleko 200 mililitrów
woda 100 mililitrów
masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
koperek 1 pęczek
gałka muszkatołowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w parmezanowym beszamelu

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie wg uznania. Odlać 100 ml wody z fasoli, resztę wylać, a fasolkę odcedzić na sitku.

Na patelni zasmażyć masło z mąką, wlać mleko i wodę, poczekać, aż zrobi się gładki beszamel.

Dodać parmezan, szczyptę przypraw do smaku, wsypac fasolkę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać, chwilę razem dusić.

Pod koniec gotowania wsypać posiekany drobno koperek.

Podawać od razu, gorące, jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę między posiłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 05.10.2012 21:36
oooo świetny pomysł... Ty to jednak masz zdolności :)
Małgorzata106 30.09.2012 19:41
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak