Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szpoaragowa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
boczek wędzony 20-30 dkg
olej do smażenia
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szpoaragowa z boczkiem

Fasolke oczyszczamy.W garnku gotujemy wodę,solimy i wrzucamy do niej fasolkę,gotujemy aż bedzie miękka.Osaczamy na durszlaku. Boczek kroimy w kostkę , dodajemy obrany i przeciśnięty czosnek i smażymy na gorącym oleju. Posypujemy fasolkę usmażonym boczkiem (bez tłuszczyku),doprawiamy pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 17.11.2014 13:31
ciekawe połączenie
Pietruszka 01.08.2012 09:11
ciekawe
Konczi 01.08.2012 08:48
:) podoba mi się to zestawienie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak