Fasolka szpoaragowa z boczkiem

Fasolka szpoaragowa z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    0,5 kg
  • boczek wędzony

    20-30 dkg
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • czosnek

    2 ząbki
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Fasolka szpoaragowa z boczkiem

Fasolke oczyszczamy.W garnku gotujemy wodę,solimy i wrzucamy do niej fasolkę,gotujemy aż bedzie miękka.Osaczamy na durszlaku. Boczek kroimy w kostkę , dodajemy obrany i przeciśnięty czosnek i smażymy na gorącym oleju. Posypujemy fasolkę usmażonym boczkiem (bez tłuszczyku),doprawiamy pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ela15 17.11.2014 13:31
ciekawe połączenie
Pietruszka 01.08.2012 09:11
ciekawe
Konczi 01.08.2012 08:48
:) podoba mi się to zestawienie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat