Fasolka szparagowa zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1 kg
  • parówki

    20 dag
  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • curry

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • żółtko jajek

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty

    4 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną z włókiem fasolkę wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować około 10 minut, odcedzić, wyłożyć na półmisek, obłożyć parówkami i zalać sosem. Sos: masło stopić, dodać mąkę, curry, rozprowadzić zimnym mlekiem, zagotować, odstawić. Dodać żółtko, ser, natkę pietruszki, przyprawić do smaku, wymieszać. Zalaną sosem fasolkę wstawić do gorącego piekarnika na kilkanaście minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 07.09.2013 12:10
fajny sposób na fasolkę!
Katarzyna59 29.11.2012 18:03
smaczna
Motorek 21.05.2012 09:07
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat