Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zapiekana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa żółta 60 dag
ser cheddar 20 dag
śmietana 12% 1 szkl
szczypiorek 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zapiekana

Fasolkę ugotować w 2 litrach posłodzonej (1/2 łyżeczki cukru) i posolonej (1/2 łyżeczki soli), powinna być krucha. Odcedzić i ostudzić.Przełożyć do żaroodpornej formy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do śmietany, doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać fasolkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Piec aż do zrumienienia się potrawy. Podawać z ziemniakami, posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.08.2013 19:36
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak