Fasolka szparagowa zapiekana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szaragowa żółta

    60 dag
  • ser cheddar

    20 dag
  • śmietana 12%

    1 szkl
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    1 szczypta
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w 2 litrach posłodzonej (1/2 łyżeczki cukru) i posolonej (1/2 łyżeczki soli), powinna być krucha. Odcedzić i ostudzić.Przełożyć do żaroodpornej formy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do śmietany, doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać fasolkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.Piec aż do zrumienienia się potrawy. Podawać z ziemniakami, posypać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 09.08.2013 19:36
wygląda bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat