Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt.
cebula biała 1 szt.
fasolka szparagowa 500 g
pomidory 250 g
masło 20 g
sól do smaku
Imbir mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z ziemniakami

Fasolkę szparagową przebierz, umyj, przekrój na pół. Posiekaną cebulę zeszklij na maśle. Umyte pomidory sparz, obierz i pokrój w grube plastry. Do cebuli dodaj pomidory i fasolkę, wymieszaj. Na koniec włóż pokrojone w kostkę ziemniaki. Podlej to niewielką ilością wody, dopraw do smaku solą i imbirem. Duś do miękkości warzyw na małym ogniu. Danie możesz posypań posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak