Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z sezamem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
olej rzepakowy 1 łyżka
olej sezamowy 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
ziarna sezamu 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z sezamem

Sezam prażymy na suchej patelni. Wok rozgrzewamy i wlewamy an niego oba oleje, a na to wrzucamy fasolkę. Mieszamy aby cała fasolka pokryta była olejem i smażymy ok 15 minut. Woka zdjąć z ognia i dodać sos sojowy, przykryć pokrywką i odstawić na 10 minut. Po tym czasie posypać prażonym ziarnem sezamu i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak