Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z prażonym słonecznikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 500 gr
cebula 2 szt
sól do smaku
cukier brązowy 1 łyżeczka
masło 3 łyżka
cytryny 1/2 szt
słonecznik łuskany 5 łyżka
szczypior 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z prażonym słonecznikiem

Fasolkęo obieramy myjemy .Do garnka wlewamy wodę dodajemy sól,cukier i pokrojoną w kostkę cebulę.Fasolkę gotujemy 10-15minut ale sprawdzamy .Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Masło topimy w garnuszku.Ugotowaną fasolkę odsączamy wykładamy na talerz polewamy stopionym masłem skrapiamy sokiem cytrynowym i posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Fasolkę mozna też posypać pokrojonym szczypiorkiem.Fasolkę podajemy na ciepło.

POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.10.2013 09:20
ciekawy pomysł
adelajda 11.08.2013 13:20
chętnie spróbuję
Róża1 28.06.2013 15:46
ciekawy pomysł:-)
ONY_za_kare 20.05.2013 18:05
pycha pomysł
gusia1000 07.10.2012 17:52
Super.
gosia56 04.10.2012 22:48
Bardzo dziękuję za komentarz.
agnieszka214 04.10.2012 14:58
ale pycha
agnieszka214 04.10.2012 14:58
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak