fasolka szparagowa z pieczarkami

fasolka szparagowa z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    300 gram
  • pieczarki

    12 sztuk
  • sok z cytryny

    do smaku
  • jabłko

    1 sztuka
  • halibut

    120 gram
  • natka pietruszki

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    do smaku
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • olej z pestek winogron

    3 łyżki
  • woda

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę gotujemy i studzimy. Pieczarki kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce. Jabłko, fasolę i pieczarki mieszamy razem. Halibuta smażymy, rozdrabniamy i dokładamy do sałatki. sos: ocet, musztardę, olej i wodę mieszamy razem. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy pietruszką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota71 29.09.2010 11:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat