Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z papryką do słoików

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

WYPEŁNIENIE SŁOJA

szparagi 1 kg
papryka czerwona pół kg
papryka żółta pół kg
cebula pół kg
marchewka pół kg

ZALEWA OCTOWA

woda 3 l
ocet 1 i pół szklanki
cukier 15 dag
sól 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 8 ziarenek
Gorczyca biała cała Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z papryką do słoików

Fasolkę szparagową umyć i obciąć końcówki. W paprykach usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski, cebulę oraz marchew obrać ze skórki i pociąć w krążki. Wszystko delikatnie podgotować. Wszystkie składniki na zalewę dać do garnka i zagotować.

Odstawić do ostygnięcia Szparagi, papryki, cebulę oraz marchew połączyć razem w osobnym naczyniu i nakładać do słoików, zalać zimną zalewą.

Pasteryzować około 8 min, delikatnie gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 19.07.2015 14:15
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak