Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g (łopatki wieprzowej)
żółta fasolka szparagowa 450 g (ja użyłam mrożonej)
passata pomidorowa 250 g
woda 100 ml
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kmin rzymski mielony Prymat 1/4 łyżeczki
chili 1/4 łyżeczki
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z mięsem mielonym

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy do zrumienienia. Dorzucamy mięso, smażymy 5 minut, pod koniec dodajemy fasolkę, słodka paprykę, chili i kmin, smażymy kolejne 2 minuty. Dolewamy wodę i passatę, doprawiamy oregano, solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jakieś 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.11.2017 11:55
dla mnie dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak