Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 0,5 kg
masełko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą

Kroki postępowania

1
Fasolkę myjemy i obrywamy ogonki z obu stron. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól. Do gotującej się wody wrzucamy fasolkę i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą foto
2
Następnie fasolkę odcedzamy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masełko. Dodajemy fasolkę i mieszamy.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą foto
3
Posypujemy bułką tartą, mieszamy i jeszcze chwilkę smażymy.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą foto
4
Podawać na gorąco samą lub jako dodatek do mięs.

Smacznego.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką tartą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 31.03.2014 19:13
mniam , jak ja lubię fasolkę z masełkiem i bułką...
gibli 12.02.2014 11:42
zjadłabym taką fasolkę
Milka100 09.02.2014 16:01
palce lizać fasolka
agnieszka131919 09.02.2014 15:12
uwielbiam taką
monika141 09.02.2014 12:50
pycha bardzo lobię fasolkę
krystyna330 09.02.2014 11:13
pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak