Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
masło 1/2 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.

Kroki postępowania

1
Fasolkę szparagową dokładnie obieramy z końców i płuczemy. Następnie przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy fasolkę do miękkości. Następnie odcedzamy na druszlaku.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką. foto
2
W rondelku rozpuszczamy masło, lekko podrumieniamy. Wsypujemy bułkę i mieszamy.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką. foto
3
Na talerze wykładamy fasolkę szparagową i polewamy masełkiem z bułką.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.06.2013 09:00
uwielbiam taką fasolkę
IKrakowianka 14.06.2013 17:58
bardzo często taką robię
Alex_M 31.05.2013 14:55
uwielbiam taka
Dorian 16.11.2012 14:24
bardzo lubie
caralajna 10.09.2012 21:20
uwielbiam
smakowita 05.09.2012 22:04
pyszności
edi 23.08.2012 21:23
moja ulubiona
Ewelina38 10.08.2012 01:27
rewelacyjna do obiadku
olkaaa 17.07.2012 08:15
po prostu pycha
kate.500 14.07.2012 22:08
uwielbiam
RenataZ-et 14.07.2012 21:02
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak