Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1/2 kg
  • masło

    1/2 kostki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką. foto
Fasolkę szparagową dokładnie obieramy z końców i płuczemy. Następnie przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy fasolkę do miękkości. Następnie odcedzamy na druszlaku.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką. foto
W rondelku rozpuszczamy masło, lekko podrumieniamy. Wsypujemy bułkę i mieszamy.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką. foto
Na talerze wykładamy fasolkę szparagową i polewamy masełkiem z bułką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

25.06.2013 09:00
uwielbiam taką fasolkę

IKrakowianka

14.06.2013 17:58
bardzo często taką robię

Alex_M

31.05.2013 14:55
uwielbiam taka

Dorian

16.11.2012 14:24
bardzo lubie

caralajna

10.09.2012 21:20
uwielbiam

smakowita

05.09.2012 22:04
pyszności

edi

23.08.2012 21:23
moja ulubiona

Ewelina38

10.08.2012 01:27
rewelacyjna do obiadku

olkaaa

17.07.2012 08:15
po prostu pycha

kate.500

14.07.2012 22:08
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat