Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 garści zielonej fasolki szparagowej
150 g kiełbasy
1 cebula
2 ząbki czosnku
pół świeżej chili
puszka krojonych pomidorów
pół szklanki wody
sól
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym

Fasolkę myjemy i odcinamy twarde końcówki. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w półplasterki kiełbasę, po chwili dodajemy do niej cebulę i czosnek, smażymy do zrumienienia. Pod koniec dorzucamy chili i fasolkę. Całość zalewamy wodą i pomidorami, doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem około 20 minut, do momentu aż fasolką będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 06.07.2017 15:53
Ciekawy pomysł na fasolkę :)
Kardamonovy 06.07.2017 10:34
U mnie dokładnie ta sama sytuacja :D.
Róża1 05.07.2017 13:47
też robię podobną :-).
Habibi 05.07.2017 13:45
Robimy podobnie :) Jest bardzo smaczna, choć ja osobiście wolę bez kiełkaski ;) Ale mężuś jest typowym mięsożercą, więc dla niego kiełbacha musi być ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak