Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z grzaneczkami ziołowymi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 0,5 kg
ziołowe grzaneczki kupne 1 garść
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
masło 3 łyżki
papryka czerwona 2 łyżeczki drobno pokrojonej
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z grzaneczkami ziołowymi

Fasolkę szparagową w sezonie jadamy na okrągło - by się jednak nie znudziła trochę ją urozmaicam .
Fasolkę oczyścić i ułożyć w garnku do gotowania na parze . Gotować 20 minut ( od zagotowania wody w dolnym garnku ) .W garnuszku lub na patelni rozpuścić masło.
Ugotowaną i odcedzoną fasolkę podajemy polaną rozpuszczonym masłem - posypaną grzankami , natką pietruszki , papryką .Na końcu delikatnie doprawiamy szczyptą soli i grubo mielonego pieprzu .
Podałam z samymi ziemniakami gotowanymi w wodzie z dodatkiem kostki do makaronów, ryżu i ziemniaków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 22.11.2013 19:44
bardzo szybkie w przygotowaniu i zdrowe
Pyszota 22.11.2013 19:00
Ciekawe danie :)
patryska76 22.11.2013 18:54
Pychotka ;)
Joannasz3190 22.11.2013 18:04
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak