Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
cebule 2 duże sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki
Zalewa:
woda 2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 200 g
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżeczka
chili Prymat 1 łyżeczka

Porada

Smaczna jako dodatek do dania głównego lub jako przystawka podczas spotkania ze znajomymi.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę

Kroki postępowania

1
Fasolę umyć , odciąć końce pokroić w małe kawałki ( 5-6 części) Gotować do miękkości , odcedzić
Krok 1 - Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę foto
2
Cebulę posiekać drobno , czosnek przecisnąć przez praskę , połączyć z fasolką.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę foto
3

Gotową sałatkę nakładać ścisło do wyparzonych słoików.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę foto
4
Zalewa:Wszystkie składniki wymieszać razem , zagotować. Zalewą napełniać słoiki z sałatką. Zakręcić szczelnie , pasteryzować ok.10 min. Odstawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Sałatka nadaje się do spożycia po tyg.
Krok 4 - Fasolka szparagowa z cebulą i czosnkiem na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 11.01.2016 11:30
* Także :)
SzczyptaChili 10.01.2016 20:19
My tarze :) Robię co rok :)
MałaMi89 10.01.2016 19:45
Uwielbiam szparagową, więc taka sałatka to coś dla mnie ;) robię podobną i uwielbiam do obiadu! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak