Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 80 g około
sól 3/4 łyżki
cukier szczypta
margaryna około 1/2 kostki (lub masło)
Bułka tarta klasyczna Prymat około 1/2 szklanki

Porada

Tak samo przygotowujemy zarówno fasolkę żółtą, jak i zieloną. Ilości podane w przepisie są orientacyjne.

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

Kroki postępowania

1
Z fasolki odcinamy końcówki. Gotujemy ją w osolonej wodzie ze szczyptą cukru do miękkości (około 20 minut, czas zależy od ilości i rodzaju fasolki).
Krok 1 - Fasolka szparagowa z bułką tartą foto
2
Na patelni rozpuszczamy tłuszcz. Zamiast margaryny można użyć masła.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z bułką tartą foto
3
Następnie wsypujemy powoli bułkę tartą, mieszamy całość drewnianą łyżką, podsmażamy chwilę.

Odcedzoną fasolkę mieszamy z bułką. Podajemy jako dodatek do głównego dania lub samodzielnie.
Krok 3 - Fasolka szparagowa z bułką tartą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 30.09.2016 23:08
Ja i moja rodzina również :)
Krzysztof15 01.09.2016 06:26
bardzo smaczna ,lubię bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak