Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
sól
masło 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
bulion warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę opłukać w wodzie, poodcinać końcówki, i ugotować w wodzie z dodatkiem soli.Pilnować żeby się nie rozgotowała. Gotową fasolkę odcedzić. Na patelni rozpuścić masło z kostką bulionową i dodać fasolkę a następnie bułkę tarta i wszystko razem chwile podsmażyć mieszając żeby się nie przypaliła. Podawać ciepłą np. do obiadu. Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mdzs 17.07.2013 21:05
Uwielbiam fasolkę szparagową :)
ppaulina 17.07.2013 20:44
uwielbiam fasolkę szparagową zrobiona w ten sposób
JOANNA16 14.07.2013 08:04
a po to żeby miała lepszy smak, dałam pierwszy raz na próbę i była pyszna
SmacznaPyza 13.07.2013 21:23
o mamo, a po co ta kostka do pysznej fasolki ? niedługo to do słodkich ciast będą je ludzie pakować bo bez kostek już smaku nie czują....
Megg 13.07.2013 19:25
pyszna taka fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak