Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką tartą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
masło 5-6 łyżek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolkę szparagową obrać, umyć i ugotować na parze z dodatkiem soli. Do suchej, rozgrzanej patelni dodać bułkę tartą, prażyć, tak długo, aż trochę ściemnieje. Następnie do patelni dodać masło i smażyć tak długo, aż masło się roztopi i połączy z bułką. Ugotowaną fasolkę polać bułką tartą i doprawić pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 14.07.2013 15:03
pycha,uwielbiam taką fasolkę
erym 23.06.2013 18:41
mniamniusie!
wiola333 31.05.2013 22:12
bardzo smaczny przepis
kamyk 18.12.2012 22:35
bardzo lubię
adelajda 24.08.2012 07:24
lubię taką !
Norgiusz 22.08.2012 09:55
mniam
Rafał10 29.07.2012 09:08
moja ulubiona !
gusia1000 24.07.2012 16:35
Pycha.
caralajna 23.07.2012 09:48
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak