Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z bułką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola szparagowa 1 kg
sól do smaku 1 łyżka
olej do smażenia
bułka tarta pikantna

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z bułką

Fasolkę szparagową obcinamy z końcówek, gdy wszystkie tak zrobimy to myjemy ją. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy 1 łyżkę soli i gotujemy aż do miękkości fasolki. Gdy jest już miękka odcedzamy. Bierzemy patelnie i wlewamy na nią olej. Gdy jest już rozgrzany to wrzucamy 4 łyżki bułki tartej. Czekamy aż się przesmaży aby się nie przypaliła. Gdy jest już bułka zrobiona wrzucamy do niej na patelnie fasolkę i wszystko mieszamy dokładnie. Danie gotowe. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.12.2015 09:03
bardzo lubię taka fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak