Fasolka szparagowa z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    1 kg
  • olej

    1 łyżka
  • gęsta śmietana

    1/2 szklanki
  • sól, cukier

    do smaku
  • koperek

    1 łyżka
  • wędzony boczek

    15 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę opłukać, obciąć końce, wrzucić do wrzącej wody z dodatkiem oleju, soli i łyżeczki cukru. Ugotować. Zieloną fasolkę gotować w odkrytym naczyniu, aby zachować barwę. Boczek pokroić w kostkę i lekko podsmażyć. Ugotowaną fasolkę odcedzić, wyłożyć na salaterkę, dodać boczek, polać śmietaną, posypać posiekanym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 30.10.2011 17:22
pycha
Zoso 04.02.2011 19:02
na wiosne sprawdzę ten przepis
RenataZ-et 27.11.2010 11:14
Takiej jeszcze nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat