Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
olej rzepakowy 1 łyżka
boczek wędzony 10 dag
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
szczypiorek 1 łyżka/posiekany
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z boczkiem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Fasolkę umyć, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i oleju.
Krok 1 - Fasolka szparagowa z boczkiem foto
2
Boczek pokroić i lekko obrumienić. Fasolkę wyłożyć do salaterki, obłożyć boczkiem, polać śmietaną i posypać szczypiorkiem. Podawać na gorąco z pieczywem.
Krok 2 - Fasolka szparagowa z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 27.05.2014 20:55
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak