Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka Szparagowa w Zalewie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 3 kg
woda 3 litry
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka Szparagowa w Zalewie

Fasolkę należy przebrać i poodkrawać obie końcówki strączka.
Każdy strączek podziel na 2 - 3 części.
Wodę zagotuj razem z solą i cukrem, a następnie do tego wrzątku wrzuć wcześniej przygotowaną fasolkę.
Całość doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3 minuty.
Po zagotowaniu fasolę wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej lub durszlaka.
Gorącą fasolę układaj ciasno w słoikach i zalewaj gorąca zalewą, w której wcześniej gotowała się fasola.
Fasolkę pasteryzuj przez 2 dni. W pierwszym dniu gotuj przez 40 minut, a drugiego dnia przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 31.08.2014 18:54
smaczna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak